Daca nu ai gustat niciodata aceasta supa, vei fi foarte neincrezator citind ingredientele folosite. Cand o vei gusta insa, te vei indragosti iremediabil de ea. Surprinzatoare ca precum primele semne ale dragostei, impresionanta armonie a gusturilor te va face sa n-o uiti niciodata.

Reteta e simpla (daca o pot face pana si eu):

Tom Kha Gai - reteta
Ingredientele (pentru 4 persoane):

  • 4-5 cani de apa
  • o cutie 420 ml lapte de nuca de cocos
  • o bucata de ginger (3 cm lungime) curatat, taiat bucati mari si presat – ar fi bine sa fie cat mai proaspat
  • vreo 7-8 ciuperci, curatate si taiate felii sau bucati
  • 400 gr. piept de pui, taiat in bucatele
  • 2 linguri Sos de Peste (Fish Sauce)
  • 1/2 – 1 lime (sucu’)
  • 1-2 ardei iuti, dupa preferinte (proaspeti sau uscati)
  • Frunze proaspete de coriandru (pentru ornat). Se poate si fara coriandru, dar e pacat. Aroma coriandrului e superba.
  • Optional: 6 frunze de kaffir lime, o tija de lemongrass tocata (daca le gasiti) pentru un gust acrisor. Daca nu le aveti, nu va stresati.

Tom Kha Gai - ingrediente

_mg_0539.jpg_mg_0543.jpg_mg_0549.jpg_mg_0565.jpg_mg_0568.jpg

Pui laptele de cocos la fiert intr-o oala de ciorba vreo 3-5 minute. Adaugi apa si gingerul si se lasa pana fierbe. Dupa 3-5 minute de fiert, dai focul la mediu si adaugi sosul de peste si puiul. Si astepti 10 minute… Se adauga sucul de lime, ardeii si ciupercile si se lasa totul pe foc fara capac, pentru 5-10 minute. Depinde cat de iute vrei sa iasa supa, pentru ca ardeiul iute isi lasa iuteala mai greu in compozitie. Se orneaza cu coriandru in farfurie.

De preferat sa nu mananci gingerul, sa il scoti inainte de a servi. Are o aroma foarte puternica si s-ar putea sa nu iti placa. Dar nu e nicio tragedie daca il mesteci un pic… nu e otravitor.

Tom Kha Gai - final
Pofta buna!

Popularity: 2% [?]