Iti propun o supa de rosii adevarata. Iti spun sigur ca nu se compara cu supa de rosii din plic. E usor de facut si diferenta de munca fata de cea din plic e compensata de diferenta de gust.

Nu e o reteta inventata de mine si niciuna de pe blog-ul asta nu va fi in viitorul apropriat. Dar am gasit-o pe net, am incercat-o si e superba.

Ingrediente pentru 2-3 portii:

  • 6 rosii taiate in jumatate, orizontal
  • 3 cani (750 ml) de supa de legume
  • 2 felii de paine neagra, rupte in bucati, fara coaja (cred ca merge si cu paine alba, dar eu o prefer neagra. Daca coaja nu e tare, poti sa o pastrezi. Daca ai ciabatta e perfect totusi.)
  • 2 catei de usturoi tocati in 4-5 bucati
  • 10 frunze de busuioc proaspat (rupte in bucati)… neaparat proaspat…
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de otet balsamic (foarte important)

Incalzeste cuptorul la 250 grade. Nu stiu cat de important e sa nimeresti gradele astea, eu ma uit totdeauna pe cartea tehnica a cuptorului ca sa nimeresc.

Intr-o tava, pune rosiile cu taietura in sus (ca sa nu se scurga) si tine-le in cuptor pentru 30 de minute. Intre timp, fierbe supa de legume intr-o oala mare.

Peste supa de legume, adauga rosiile, painea, usturoiul, busuiocul proaspat, sarea si piperul si fierbe-le la foc mediu, acoperite, pentru 5 minute.

Dupa astea 5 minute, pune compozitia intr-un blender si amesteca-le vreo 2-3 minute apoi pune-le inapoi in oala pe foc sau nu. Amesteca uleiul si otetul.

Le poti servi ornate cu busuioc tocat marunt si putin piper negru macinat.

Variatie: Daca iti place mai picant, poti sa adaugi un pic de ardei iute. Doar un pic. Oricum, usturoiul, sarea, piperul si busuiocul il pui dupa gustul tau.

Popularity: 2% [?]