Lumea zice ca reteta asta e provençala. Lumea de pe net. Nu am fost in La Provençe asa ca nu stiu. E o supa de legume la care se adauga ceva la final: sos pesto. Pesto pe care il faci tu acasa, daca ai timp si chef sau il cumperi de la supermarket la borcan. Oricum ar fi, eu recomand cu caldura aceasta versiune de supa.

Reteta (pentru 4 persoane):
Timp pregatire: 20 minute
Timp pregatire: 25 minute
Timp total: 45 minute
Cost:…

  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 ceapa – taiata in jumate si apoi taiata subtire in felii semicerc
  • 1 morcov – taiat pe lungime in 4 si apoi tocat subtire 
  • 1 dovlecel/zucchinni taiat pe lung in jumatate si apoi subtire in semicercuri
  • 1 cartof taiat cubulete (curatat in prealabil)
  • cam 200 gr. pastai verzi, taiate in bucati de 2-3 cm lungime. Ai grija sa le tai capetele in prealabil
  • 1 cutie (420gr) de fasole alba (cannellini, se gasesc si la noi)
  • 6 cani de supa de legume sau de pui
  • 1 lingurita de sare de mare
  • ½ lingurita piper negru proaspat macinat
  • 3 linguri de pesto verde sau rosu de la borcan sau home-made (eu am folosit si verde si rosu – ambele sunt foarte bune)

Cum se face:

  1. Caleste ceapa si morcovul pentru 3 minute.
  2. Adauga dovlecelul/zucchinni, cartoful si pastaile verzi si amesteca din cand in cand pentru 2 minute.
  3. Adauga supa, sare si piperul, mareste focul.
  4. Dupa ce incepe sa dea in primul clocot, acopera cu un capac, redu focul la mic si lasa la fiert pentru 15 minute.
  5. Adauga fasolea si lasa pe foc inca 5 minute.
  6. Exista versiuni in care pesto-ul se pune in momentul servirii, in farfurie. Exista altele in care pesto-ul se pune la pasul 6 odata cu fasolea. Daca o sa va placa reteta incat sa o faceti de mai multe ori puteti incerca ambele variante.

Popularity: 2% [?]