sos-de-afine1.jpgAzi am cumparat afine pentru prima oara in viata mea. M-a atras culoarea lor superba asa cum stancutele sunt atrase de obiecte stralucitoare. Absolut instinctiv, mina m-a s-a intins dupa ele si le-au pus in cos. Acasa, le-am pus pe masa si m-am uitat vreo 10 secunde la ele fascinat. Am desfacut cutia si am gustat. Un gust un pic acrisor… atat. Bineinteles ca culoarea lor ii transmisese creierului meu semnale ca ar fi muuuult mai gustoase. Asa ca am mai stat vreo 10 secunde admirandu-le frumusetea si m-am apucat de un sos de afine de pus peste inghetata, ca la caldura asta se cere multa inghetata. Bineinteles ca sosul asta se poate folosi si in/pe clatite sau pe difierite prajituri in combinatie sau nu cu frisca.Reteta:
Timp pregatire: 5 minute
Timp preparare: 3 minute
Timp total: cam 30 minute (ca tre sa lasi sosul sa se raceasca)
Cost: 10 lei

  • 250 grame afine proaspete
  • 40 gr zahar brun
  • 3 lingurite suc de lamaie proaspat stoarsa
  • 3-4 picaturi de esenta de vanilie
  • un pic foarte mic de sare (cred ca mai bine nu pui deloc)

Cum se face:

  1. Spala afinele bine si zdrobeste-le intr-un castron
  2. Adauga zaharul, sucul de lamaie si sarea
  3. Amesteca bine
  4. Pune-le la foc intr-o tigaie mica pana fierbe.
  5. Lasa-l la fiert 1 minut
  6. Opreste focul si adauga vanilia
  7. Pune-l la racit. 

Popularity: 3% [?]