Tin minte socata de cand eram mic, cand visam la o sticla de PepsiCola insa gaseam numai citro. Era o perioada in an cand scotea maica-mea cate o sticla. Niciodata nu stiam cand era perioada aia, mai ales ca nu se intampla in fiecare an. Si astfel, socata a ramas o amintire din copilarie, o amintire din aceea dulce, care te urmareste toata viata. Au venit cei de la Coca-Cola cu o socata insa au scos-o de pe piata (nu stiu de ce, pentru ca auzisem ca au avut mare succes cu ea)

Acu’ vreo 2 luni am fost intrebat: vrei niste flori de soc? Am raspuns imediat: Da! Si odata cu ele am cerut si primit si reteta de socata:

  • 2 flori de soc (sa nu exagerezi cu florile ca e posibil sa lase amareala)
  • 4 litri de apa
  • ½ pliculet (3 gr) de parf de drojdie
  • 500 gr. zahar
  • 100 ml. miere
  • 1-2 lamai – taiate in felii (eventual stoarse in apa din oala in prealabil)

Cum se face:

  1. Se pun toate ingredientele intr-o oala cu capac.
  2. Se tine 3-4 zile, amestecandu-se o data pe zi cu o lingura de lemn.
  3. Daca ti se pare prea acru, mai scoate din lamaie. 
  4. Se toarna in sticle si se tin la frigider. Acoperiti gura sticlelor dar nu cu capac etans pentru ca socata trebuie sa mai respire. Altfel, va fi iesi acidulata ca un must.
  5. Se serveste, bineinteles, rece.
  6. Va doresc o vara racoroasa!

Popularity: 1% [?]