Luni pe la prinz mi-era foame si am iesit din birou sa cumpar ceva… si mi-au facut cu ochiu’ niste vinete frumoase.

Am cumparat 6 vinete, romanesti de dimensiune medie. Eu am gratar in curte asa ca am facut un foc de lemne, am pus si carbuni si cind a ramas jarul incins am pus vinetele. Stiu ca se pot coace si pe aragaz, sau in cuptor, dar nu va pot da nici un sfat deoarece nu stiu cum sau cit dureaza. Coacerea lor a durat cam 40 de minute, le-am intors de citeva ori… dupa parerea mea sint coapte atunci cind daca le incerci cu degetul… iti intra 🙂

Le-am scos de pe gratar le-am pus intr-un vas si le-am acoperit, le-am lasat 10 minute sa se inmoaie un pic si m-am apucat de curatat coaja… a durat vreo 20 minute. Pe masura ce le curatam le puneam pe o tava inclinata la scurs. Le-am lasat la scurs 1 ora dupa care le-am bagat in frigider.

Pe urma m-am apucat de maioneza si pentru prima data am facut-o integral cu ulei de masline extravirgin.

  • 2 galbenusuri de ou crud
  • 1 galbenus ou fiert
  • vreo 2-300 ml ulei masline
  • 1/2 lime stoarsa (am pus lime si nu lamiie)
  • 1 lingurita plina de mustar
  • sare

am pus cele 3 galbenusuri intr-un vas ai am inceput sa mixez, am turnat un pic de ulei de masline dupa care am pus lingurita de mustar, am mai turnat un pic de ulei dupa care am pus si sare, am mai turnat un pic de ulei si am pus si lime-ul stors, dupa care ulei… ulei… ulei pina s-a intarit …

Am scos vinetele din frigider, le-am tocat cu cutitul (e f usor pentru ca sint moi), am adaugat 1 ceapa mare tocata foarte foarte marunt.

Am adaugat  3 linguri mari de maioneza, un pic de sare si un pic de lime, am amestecat bine si gata salata.

Dupa gustul fiecaruia se mai poate adauga sare si lime/lamiie…

Popularity: 3% [?]