Daca v-a placut Fast Food a la Ardeal, o sa va prezint in aceasta dimineata  o minunata si lejera salata la minut. Va atrag atentia de la inceput ca indemanarea va va fi pusa la incercare in mod brutal, deoarece arta amestecarii ingredientelor se prinde in timp si se uita repede.

Vor participa la aceasta actiune caritabila de excitare a simtului gustativ urmatoarele:

  • Special quest star – 2 conserve de ton in apa sau in ulei; Atentie mare sa nu fie maruntit ci bucati. Tonul maruntit ii da un aer de resturi menajere;
  • 1 conserva de porumb boabe;
  • 3-4 castraveciori murati (in saramura nu in otet)
  • o ceapa barosana si implinita, de preferinta ceapa rosie ardeleneasca deoarece este mult mai dulce decat cea regateana;
  • sos de soia;
  • ulei de masline de ala stors de la extra virgine;
  • sos de chili de ala rau de musca ce iti da remuscari a doua zi;
  • o legatura de marar;
  • curry.

Se alege un bol pantecos si lat in margini. Fara mila si fara remuscari, puneti mana pe desfacatorul de conserve si anihilati capacele de tabla ce vremelnic acopera corola de minuni a oceanului – minunatul ton. Aruncati zeama ce impieteaza la carnita frageda si rozalie. Se restoarna cu mila si simt de raspundere in castron. Nu incercati sa faceti farame carnea. Artistul din voi trebuie sa fie constient de importanta formei. Dezvirginati cutia de porumb, aruncand boabele peste peste asa cum un semanator isi sadeste recolta viitoare. Ceapa o taiati solzisori fini si o depuneti usor peste patul gata pregatit. Castraveciorii ii feliati in asa fel incat sa nu fie nici prea prea nici foarte foarte. Indemanarea voastra trebuie sa fie perfecta.

Aruncati o boare de sare dupa gust si o mana consistenta de piper. Daca vreti sa fiti perfectionisti va recomand amestec de boabe verzi, negre si rosii macinate gros. Daca nu vreti sa va bateti capul prea tare aruncati in scarba un praf de piper negru, dar rezultatul va fi alterat. Curry din gros si fara mila. Colorati in galben intreaga adunare. Stropiti cu soia atat cat sa capete gust, dar pentru Dumnezeu sa nu inecati nobilitatea in negrul pervers. Uleiul de extra virgine il depuneti sistematic in lung si lat, dar nu prea mult. La final ca o incununare a operei aruncati vitejeste legatura de marar taiata fiiiiin. Nu vreti sa se lipeasca cotoarele de marar pe dinti.

Puneti o mana pe bol iar celalata pe o lingura noua de lemn. Cu siguranta ca nu vreti sa simtiti in salata gustul mancarii de fasole de miercurea trecuta. Amestecati cu nadejde pentru a omogeniza intreaga incarcatura, dar va rog tratati-o ca si cum ati mesteca nitroglicerina, Ar fi un sacrilegiu sa anihilati bucatile de peste.

Pofta buna si chemati si prietenii, deoarece aceasta cantitate e cam pentru 4 persoane 🙂 

Popularity: 1% [?]