fiori-di-zucca.jpgImi place cand am ocazia fac experiente. Nu am fost vreun curajos de-a lungul vietii de pana acum, acum cand am intrat in a doua jumatate atac altfel experientele.
Anu’ asta, in Sicilia, am vazut prin meniuri, mancaruri cu fiori di zucca (flori de dovlecei). Din pacate nu am comandat niciodata, poate din cauza ca am stat prea putin. da’ vazand la metro zilele astea am cumparat si am incercat sa fac un Risotto con fiori di zucca. Era normal sa incerc sa fac risotto, ca doar e preferatul meu din bucataria italiana.
Am facut vineri seara, dupa ce am ajuns acasa de la servici. M-am apucat pe la 10 seara ideea fiind sa vad ce iese: daca nu iesea bun nu era nicio tregedie ca si-asa se facea tarziu. Dar, din pacate pentru bunul mers al siluetei mele, a iesit bun. Am mancat pe la 11 jumate si am mancat mult.
Florile astea sunt un pic amarui si se combina surprinzator de placut cu parmesanul din risottoul de baza (am zis ca o sa pun reteta pentru risotto de baza odata si-odata).  Nu e mare lucru de spus despre reteta. Iei florile de dovlecei, le tai tijele, le scoti pistilul si le tai in 4. Torni un pic de ulei peste ele si odata in ultimile 3 minute de risotto, le amesteci prin orez. Dup-aia finalizezi cu untul si parmezanul puse in oala acoperita, luata de pe foc.

Iti recomand sa incerci. Cred ca cel mai bun cuvant pentru prima impresie va fi: surprinzator.

Si cred ca vrei vrea sa mai faci si altele cu florile astea. Eu sigur vreau.

Popularity: 7% [?]