Pastele vor reprezenta totdeauna un fel de mancare pentru situatii de urgenta. Poti sa le pregatesti cu orice ai prin frigider. Aseara, am ajuns tarziu acasa de la servici, nu am avut timp sa merg pe la “Alimentara” si a trebuit sa fac ceva de mancare cu ce aveam prin casa. Si am facut Pasta alla Puttanesca. Asta e numele dat de italieni, nume care inseamna  pastele curvei. Banuiesc ca numele asta e un nume foarte vechi, din popor, aparut inainte de curentele feminismului sau al “politically correctness”. Imaginea e clara… ai nevoie de ceva rapid si usor de obtinut, te duci la curve. In cazul asta, mersul la curve este transpus in bucatarie. Bordelu’ e frigideru’
Deci… reteta (pentru 2 persoane):
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 20 minute  
Cost: cca 10 lei (pusesem 7 lei, da’ uitasem sa pun ansoaua)

  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 lingurite de capere, puse la desarat.
  • 4 fileuri de ansoa, tocate marunt
  • 6 masline (eu pun totdeauna kalamata), desamburite si taiate in 4.
  • 1 ardei iute mic, tocat marunt (cu sau fara samburi, in functie de cat de picanta vrei sa fie experienta;-) )
  • 5 rosii medii proaspete, decojite si date prin blender. Poti folosi, bineinteles si rosii din cutie, da’ eu ieri am vrut sa vad cum merge cu rosiile proaspete si mi se pare ca merge mai bine.
  • vreo 20 de fire de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • ½ lingurita sare de mare (sau dupa gust)
  • ½ lingurita de piper negru, proaspat macinat
  • ½ lingurita ierburi uscate: oregano, busuioc, etc
  • 150gr. paste (eu am folosit Capelinni, niste paste foarte subtiri si din cauza asta avand un gust placut)

Cum se face:

  1. Pune la fiert o oala mare cu apa sarata.
  2. Intre timp pregateste ingredientele asa cum e scris in reteta.
  3. Intr-o tigaie, incalzeste 2 linguri de ulei de masline la foc mediu.
  4. Pune la calit ceapa si telina si jumate din patrunjel, pentru vreo 5 minute.
  5. Adauga usturoiul si fileurile de ansoa. Amesteca 1 minut.
  6. Adauga ardeiul iute si amesteca-l prin compozitie.
  7. Pune rosiile date prin blender, adauga sarea, piperul si ierburile. Amesteca, maxim 2 minute.
  8. Adauga caperele si amesteca inca 30 de secunde
  9. Scurge pastele si  toarna-le peste sos.
  10. Adauga cealalta jumatate de patrunjel si lingura de ulei de masline. Amesteca-le bine pe foc inca 30 de secunde.

NOTA: Daca esti vegetarian, nu pune fileurile de ansoa. 😛

Popularity: 5% [?]