lasagna.jpgDe mult vroiam sa fac lasagna. Ma atragea felul in care arata. Vrei sa zici ca pe tine nu te fascineaza straturile a;ea altenative de sos rosu si de paste? Toate retetele pe care le-am vazut erau lungi si grele si ma gandeam totdeauna ca o sa le fac weekendul urmator. Doar ca venea weekend-ul si ori nu aveam chef, ori ma trezeam prea tarziu… asa ca renuntam. Intr-un weekend insa, m-am apucat de ea tarziu dar cu gandul sa fac lasagna cu orice pret, indiferent daca o sa o mananc sau nu (din cauza orei tarzii). Oricum citisem ca lasagna e foarte buna si a doua zi, reincalzita.  Si e adevarat! De fapt… e mai buna pentru ca toate aromele au timp sa se aseze si sa se impleteasca armonios.

Reteta (pentru 4 persoane):

  • 5-6 foi de lasagna. Depinde de vasul pe care il ai si de cantitatile care iti ies. Cred ca dintr-o cutie de foi de lasagna de 500 gr. poti face cam 2 lasagna cu cantitatile prezentate in reteta asta.

Sosul de carne:

  • 2 lingura ulei de masline extra virgin
  • 2 ceape taiate marunt
  • 450 gr. carne de vita, tocata
  • 5 catei de usturoi, tocati marunt
  • 4 linguri de pasta de rosii
  • 2 cutii de 420 gr. de rosii tocate
  • 1 pahar (125 ml.) de vin rosu, sec. Eu am pus vin Marsala, cica special pentru gatit.
  • 1 lingurita de otet de vin alb. Eu am folosit din-ala cu o crenguta de rozmarin in sticla.
  • 250 gr. de ciuperci champignon, curatate si taiate bucati (optional)
  • 2 lingurite de oregano uscat
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 3 frunze de dafin
  • Sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Sosul alb:

  • 60 gr. unt
  • 40 gr. faina alba
  • 2 cani (500 ml.) lapte
  • 80 gr. parmezan proaspat ras
  • Sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Cum se face:

… revin

Popularity: 6% [?]