Din cand in cand mi-e pofta de mancare libaneza. De fiecare data cand am mers la un astfel de restaurant, am mancat enorm de mult. Pentru ca imi place cam totul de pe-acolo.

Printre antreurile lor, e o salata care imi place foarte mult pentru gustul deosebit, acrisor – se numeste fattoush. Nu stiam de unde vine gustul ala acrisor. Am incercat cu zeama de lamaie :), nu a mers. Am incercat cu sos de rodii, nu a mers. La un moment dat am cedat nervos si m-am uitat pe net: ingredientul minune cica este sumac-ul. Si atunci mi-am zis, gata, adio facut fattoush acasa.

Stiu ca ezista magazine cu ingrediente “etnice” in Bucuresti, dar nu stiu de ce, le ignor cand ma gandesc sa cumpar ce am nevoie pentru retetele mele. Dar intr-o dimineata m-am oprit la unul dintre cele doua magazine arabesti de pe Cale Mosilor pe langa care trec in drum spre servici. Acolo am gasit sumac! Am gasit si faina de naut (cu care urmeaza sa prepar ceva cand o sa am timp de experiente noi). Imediat, seara am incercat primul meu fattoush.

O sa adaug si reteta…

Popularity: 6% [?]