Am ales pentru inceput o reteta mai prozaica, dar plina de voiosie si dinamism. Combinarea pastorala a ingredientelor ii da un aer aproape academic.Ceea ce va voi prezenta este o combinatie aproape logica, buna pentru vremurile de restriste in camara.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele (pentru o persoana):

  • una chifla rumena in obraji sau o lipie pentru un aer mai oriental. Ideal ar fi un varzar ardelenesc (dar numai coca) – reteta varzarului in episodul urmator;
  • 2 linguri zdavene de zacusca iabrasa; las la latitudinea voastra daca e cu ciuperci, fasole sau doar zacusca taraneasca si onesta de vinete si ardei;
  • un ou cat.A, rosu si sfidator la fel ca si cocosul ce ar fi eclozat din el daca nu i se intrerupea dramatic ciclul evolutiv;
  • ce mai aveti prin casa – cascaval, branza rasa, branza topita, carnociori feliute, etc;
  • ceva acritura taiata fin, astfel incat sa poti vedea prin feliute porii unei domnisoare.

Se ia chifla si se taie fin exact ca si o chifla McDonalds. Atentie! nu se taie pana la capat ci doar 3/4, astfel incat sa ramana o punte intre cele 2 parti. Asa cum spiritul este detasat de trup dar inca se agata de taramul desertaciunii, la fel trebuie sa se intample si cu chifla. Se scobeste partea inferioara pentru a elimina painea cea prozaica,  pentru a face loc ingredientelor aristocratice.

Se asterne un pat fin de cascaval pentru a nu penetra cu sosul lor pretios painea fara pedigree. Peste cascaval se adauga zacusca, cat mai generos posibil, dar atentie! prea multa zacusca va creea neplaceri legate de lipsa unei babete. Oul ce in prealabil a fost prajit doar cat pentru a face crusta, se aseaza peste zacusca plina de har. Deasupra ca o incununare a eforturilor noastre, asezam carnaciorii feliute si acritura.

Capacul chiflei sau a lipiei, ce degeaba se agata de viata, se aseaza cu grija peste minunata simfonie de culoare si gust, atent fiind sa nu stricati asezamantul. Doar buzele suave vor avea voie sa atinga aceasta minune. Cand veti musca prima data veti simti o placere divina, egalata doar de mizeria ce o veti face cand veti manca aceasta capodopera.

Pofta buna

Popularity: 2% [?]