Aceasta reteta a fost preparata in grupul nostru de bucatari pentru prima oara de prietenul nostru, Narcis. Ne-am indragostit de ea din prima. Participatia mea la aceasta reteta a fost sa insist asupra faptului ca crevetii se pot pune intregi si mancarea poate ramane foarte buna (eu zic ca chiar mai buna). Ah, si am mai insistat sa nu se manance mancarea asta cu mujdei de usturoi. ;)
Reteta:

  • 750 gr. creveti proaspeti (absolut obligatoriu proaspeti)
  • 2 linguri de ulei demasline extra virgin
  • ½ pahar (60 ml.) de vin alb sec
  • 4 catei de usturoi, tocati nici prea marunt, nici prea mare
  • 10-15 rosii cherry, taiate pe jumate
  • 1 ardei iute rosu, tocat marunt
  • 10 frunze de busuioc proaspat
  • patrunjel proaspat, tocat marunt pentru ornat (optional)

Cum l-a facut Narcis:

  1. Intr-un wok, incinge uleiul de masline la foc mediu
  2. Caleste ardeiul iute tocat marunt pentru un minut
  3. Trage crevetii prin tigaie pana cand se inrosesc un pic (aproximativ 3 minute). Poti pastra crevetii intregi, urmand sa scapi de capetele lor in momentul in care ii mananci. Stiu ca sunteti foarte multi care nu va puteti imagina sa gatiti crevetii intregi, dar se poate si eu personal recomand. Capetele de creveti contin niste substante foarte apreciate de unii dintre mancatorii de creveti. De exemplu, in Tailanda se prepara crevetii intregi
  4. Adauga vinul si mareste un pic focul pentru ca alcoolul sa se evapore, probail in 3 minute, si sa ramana aroma aia minunata data de vin.
  5. Adauga usturoiul tocat nici prea marunt nici prea mare si amesteca 1-2 minute
  6. Adauga rosiile cherii taiate in jumatati si il mai lasi cam 5 minute. Amesteca crevetii in tigaie din cand in cand: tii wok-ul de maner si cu o miscare brusca si scurta, amesteci continutul lui ca si cum ai arunca o clatita in sus (doar ca nu asa de sus ca o clatita; e greu de explicat miscarea asta in cuvinte).
  7. Cu 30 de secunde inainte de a opri focul arunca frunzele de busuioc in wok si amesteca un pic.
  8. Eu am ornat cu cu patrunjel tocat marunt;) 
  9. Se serveste cu paine de gen bagheta frantuzeasaca. Narcis il propune sa fie servit cu mujdei de usturoi, dar eu nu sunt de acord.:P

Popularity: 2% [?]