Am inceput sa fac cialis sans ordonnance curatenie prin pozele făcute “realizarilor” mele din bucătărie de-a lungul timpului şi au rămas nepublicate. Şi iată încă una.
Am simtit o mare atractie pentru pub food de prima oară cand am intrat şi eu într-un Irish Pub în Bucureşti. Cel mai mult mi-a plăcut Steak and Kidney Pie (plăcintă de carne de vită şi rinichi). Dar prima reţetă pe care am preparat-o acasă este Cottage Pie pentru că am găsit-o într-o carte. Nu am preparat-o pentru că mi-era neapărat poftă de ea ci pentru că vroiam să gătesc… orice. Doar pentru plăcerea Gătitului şi mai puţin pentru cea a Mâncatului. Nu cred că aş mai face mâncarea asta acasă, dar nu pentru că nu a ieşit bună ci pentru că prefer să merg să beau o bere şi să o mănânc în oraş.
Reţeta:
- 250 gr. carne de vită tocată
- 2 cepe roşii tăiate cubuleţe
- 1 morcov mediu tăiat cubuleţe
- 2 linguri de ulei de măsline
- 25 gr. unt
- o frunză de dafin
- o tijă de cimbru proaspăt
- 1 lingura de sos de roşii
- 1 pinch (5ml.) sos Worchestershire
- 500 ml. de supă de pui
- 125 gr. mazăre
- 1 linguriţă sare de mare
- ½ libnguriţă de piper negru proaspăt măcinat
- piure de cartofi (nu stiu cat trebuie… asa că ce-ţi rămâne, mănânci şi tu cu altceva;) )
Cum se face:
- Topeste la foc mediu intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline.
- Adauga ceapa, morcovul, foaia de dafin si cimbrul pentru 5 minute. Amestecă din când în când .
- Adauga carnea tocată în tigaie şi amestecă până când îşi pierde culoarea roşie. Cu furculiţa presezi eventualele gogoloaie care se formează.
- Adauga sosul de roşii, sosul Worchestershire si supa si fierbe pentru aproximativ 15 de minute.
- Adauga mazarea si fierbe pentru inca 5 minute.
- Intr-un vas de lut (ca cel din poză) pune un strat de 2-3 cm de compoziţie. Deasupra întinde un strat de 1-1,5 cm de piure.
- Într-un cuptor pre-încălzit la 190º C (treapta 5 la cuptoarele cu gaze) introdu vasul de lut pe raftul din mijloc al cuptorului.
- După 30 de minute, e gata.
- După 10 minute de la scoaterea din cuptor, se serveşte direct din vasul de lut. Se poate servi cu sosuri picante sau Worchestershire (ca cele din poză), după gust.
Popularity: 1% [?]
Nici un comentariu
Comenteaza in casutza de dedesubt(emailul tau va ramane confidential).