Este o reteta gasita pe net si ajustata de mine, dupa gustul meu si ingredientele pe care le aveam. Aceste coaste la cuptor ma fac sa ma gindesc tot timpul la Viena pentru ca acolo am mancat cele mai bune coaste cu miere la cuptor si cel mai bun ciolan afumat.

Dureaza destul de mult pina sunt gata dar merita !

Ce va trebuie:

– 8-10 coaste de porc (scaricica – asa sint numite coastele cand nu sunt despicate intre ele)

Pentru sos:

– 1/2 cana de miere (de orice fel)

– 1/2 cana de sos chili (exista si picant si dulce-picant, merge oricare la fel de bine)

– 1 ceapa tocata marunt

– 7-8 catei de usturoi tocati marunt

– 2-3 linguri sos de soia

– 3 linguri vin rosu sec

– 1 lingura zahar brun (optional)

Preincalziti cuptorul la 180-190 gr.

Intr-o craticioara, la foc mic puneti toate ingredientele de la sos si amestecati din cand in cand pina incepe sa fiarba.

Cu un cutit bine ascutit indepartati de pe scaricica de porc excesul de grasime (daca este multa). Nu trebuie scoasa toata grasimea deoarece oricum se va topi la cuptor. Crestati usor intre coaste pe una sau chiar ambele fete, dara nu adanc pentru a nu le separa.

Puneti scaricica intr-o tava, turnati peste ea tot sosul fierbinte, acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati la cuptor.

Lasati in cuptor 1 ora.

Pe urma indepartati folia de aluminiu si mai lasati la cuptor 2-3 ore, ungand coastele cu sos din tava la fiecare 15-20 minute.

Nu va speriati daca deasupra se innegresc, asa este normal, NU inseamna ca s-au ars.

Cand sosul din tava s-a cam dus si ce a mai ramas este o gros si lipicios, coastele sint gata.

Carnea “va cadea singura” de pe oase… pina si oasele se vor topi in gura 🙂

Dupa parerea mea, merg bine cu cartofi prajiti / orez / muraturi.

Pofta buna.

Popularity: 29% [?]