ciorba-taraneasca-afumatura.jpgCiorbitza asta este de vis… Aseara m-am oprit la Angst si am cumparat ingredientele, sa nu va luati dupa poze in ceea ce priveste cantitatile deoarece eu cred ca am facut aproximativ 10 litri de ciorba :)

Ingrediente:

  • 1 kg carne afumata (ciolan porc si/sau coaste porc)

ciolanul de porc este inconjurat de un strat de grasime pe care puteti sa-l inlaturati iar inauntru carnea este foarte frageda

coastele sint bune pentru rontait

  • jumatate de telina
  • 1 morcov
  • 3 cartofi medii
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 litru de bors
  • 300 gr smantana
  • 2 oua
  • patrunjel
  • 1 cubulet knorr – “pentru mancare cu afumatura”
  • sare

Incepe prin a taia carnea in bucatele (cit de mari ? pai… asa cum ti-ar place sa vezi carnea intr-o ciorbita) si pune-le intr-o cratita cu apa la fiert. Cantitatea de apa o potrivesti “la ochi”, ar trebui sa fie cam de 3 ori mai inalta decit stratul de carne din cratita. Las-o sa fiarba cam 1 ora si jumatate, din cind in cind aduna spuma (nu se va forma multa spuma ca la carnea cruda).

carne.jpgapa.jpg

Intre timp:

  • taie morcovul in cubulete mici
  • curata si taie cartofii ca pentru fiert
  • taie 2-3 felii din telina (cam 2 cm latime si curata-i coaja)

 morcov.jpgcartofi.jpgcartofi-taiati.jpgtelina.jpg

Cind carnea a fiert, adauga morcovul, cartofii, telina si cele 3 linguri pasta tomate. Mai las-o la fiert pina ce au fiert cartofii (cam jumatate de ora, dar cel mai bine este sa scoti un cartof si sa il incerci).

Cind cartofii sint fierti adauga cubuletul de knorr, si jumatate de litru bors. Amesteca bine, gusta si adauga dupa gustul tau sare. Mai poti adauga si bors daca iti place mai acrisoara.

Las-o la fiert pina da in clocot (adica pine reincepe sa fiarba, pentru ca se opreste din fierbere cind pui borsul). Opreste focul.

Intre timp, intr-o craticioara, pune smantana, un galbenus de ou, un ou intreg si amesteca bine.

Ia un polonic de zeama din ciorba si adauga-l peste smantana amestecind in continuu pina se omogenizeaza, dupa care repeta procedura cu inca 4-5 polonice de zeama fierbinte din ciorba. Pe urma, toarna in oala mare acest amestec.

Taie patrunjelul (1 legatura) si adauga-l peste ciorbita, amesteca si asta e tot !!!

ciorba-afumatura.jpgciorba-ardei-iute.jpg

Pofta buna ! 

PS: eu scot telina si o arunc.

Popularity: 100% [?]