ciolan-cu-cartofi.jpgSa mancam sanatos ! lol

Asta am gatit aseara pentru ca aveam 2 ciolane de porc cumparate duminica de la supermarketul “Real”. Nu este tocmai o cina usoara 🙂 dar merita cind iti vin niste prieteni si vrei sa-i faci sa se linga pe degete.

Ingrediente (pentru 4 persoane mancacioase):

  • 2 ciolane porc neafumate
  • citeva foi de dafin
  • 1 borcan mustar Dijon (se gaseste la borcan de 200 gr si este cu bobitze)
  • gem sau dulceata de portocale
  • zahar brun
  • cartofi
  • sare
  1. Se pun cele 2 ciolane la fiert intr-o oala mare cu apa, o lingura de sare si foile de dafin. Apa trebuie sa acopere complet ciolanele. Se lasa la fiert 90 minute din momentul in care fierbe apa. Din cind in cind se culege si se arunca spuma.
  2. Intre timp intr-o craticioara se amesteca mustarul, cu 2/3 cana gem de portocale, 2/3 cana zahar brun si 2 polonice din zeama in care fierbe ciolanul.
  3. Se preincelzeste cuptorul la 180 grade.
  4. ciolan-la-cuptor.jpgCind ciolanele au fiert se scot din apa, se pun intr-o tava. Se cresteaza usor soriciul pe ici pe colo cu un cutit si se ung bine pe toate partile cu sosul de pregatit la punctul 2, pastrind 10 linguri de sos.
  5. Bagati tava la cuptor si lasati-o inca 90 de minute. Dupa primele 30 si respectiv 60 de minute ungeti cilanele cu citeva linguri din sosul pastrat.

cartofi-prajiti.jpgCartofii prajiti mie imi dureaza 30 minute din momentul in care ma apuc sa-i curat. Singurul lucru pe care l-as spune la cartofii prajiti este ca eu am grija ca uleiul sa fie proaspat (de fiecare data), foarte bine incins, si sa acopere complet cartofii cind ii pun in ceaun. Cind cartofii sint gata si ii scot intr-un vas nu ii acopar pentru ca se inmoaie, iar mie imi plac crocanti.

Sper ca pozele sa va faca pofta si sa incercati retea pentru ca meritaaaa 🙂

Pofta buna.

Popularity: 12% [?]