canelloni-2.JPG  canelloni-1.JPG

Jamie are o reteta pentru aceste paste iar el foloseste brinza ricota (urda). Eu nu am gasit la Angst asa ca am luat brinza proaspata de vaci.

 Ce-ti trebuie:

  • 1 cutie paste cannelloni
  • 4 pachete brinza proaspate de vaci
  • niste brinza telemea de vaca
  • spanac proaspat sau congelat (eu am folosit congelat, 15 bule)
  • parmezan ras
  • 2 cutii a 400 gr rosii tocate
  • 1 cutie smantana
  • 3 fileuri de anshoa
  • usturoi, oregano, sare, piper, ulei masline
  • rabdare si vreo 3 ore

Iei o tigaie, pui un pic de ulei de masline si bagi 2-3 catei usturoi tocati maruuunt si pe urma spanacul si lasi la foc mediu vreo 10 minute amestecind din cind in cind. Scoti spanacul, il mai maruntesti pe un fund de lemn si intr-un vas il amesteci cu brinza de vaci, niste brinza telemea, 2-3 linguri smantana pina iese o chestie omogena.

Pe urma, sau intre timp, in funtie de indeminarea fiecaruia, in alta sau aceeasi tigaie iar un pic de ulei de masline, iar 2-3 catei usturoi tocati maruuunt si varsa cele 2 cutii de rosii + 1 cutie de apa, adauga niste sare , niste piper, oregano si lasa pe foc mic, amestecind din cind in cind vreo 20-30 minute pina ce sosul mai scade (devine mai gros/consistent).

 Pregateste o tava in care sa intre toate poatele culcate frumos / aliniate…

Umple fiecare pasta cannelloni cu amestecul de brinza si spanac (aici te vei chinui un pic… cu o punga gaurita in colt e destul de greu.. dar merge, cel mai bine e daca ai avea o unealta speciala pentru umplere).

Asterene in tava sosul de rosii, pe urma aseaza pastele cannelloni umplute peste sosul de rosii.

Peste paste vine un sos alb, pregatit din smintina care ti-a ramas amestecata cu fileurile de anshoa maruntite si niste sare. Intinde sosul asta pe cannelloni.

 Baga tava la cuptor (la mijloc) la 180-200 grade, pina cind se rumeneste toata chestia… pina prinde o culoare cam ca in poza.

 🙂

Popularity: 4% [?]