smantana-pentru-gatit.jpgIn incercarile mele de a prepara sosuri, cand citeam prin retete smantana credeam ca se refera la smantana pe care o folosim cand facem mamaliga cu branza si smantana sau o ungem pe paine. Si imi ieseau niste sosuri de toata jena din cauza ca, bineinteles, smantana se branzea. In ultimul timp insa am descoperit ca smantana pentru sosuri e un pic altfel decat smantana folosita de mine pana atunci (aceasta din urma se numeste ca e fermentata). E mai lichida si  dulce. Si asa s-a lamurit misterul sosurilor…Ce am gasit eu pana acum:

  • smantana 32% grasime de la La Dorna: 4.5 lei – 200 ml (la G’Market)
  • smantana 30% grasime la Mega Image (marca lor, Delhaize): 2,5 lei – 200 ml
  • am vazut si pe la Billa tot felul de smantani chiar si mai slabe sau vegetale. Inca nu le-am incercat.

Popularity: 2% [?]