Nu am ce sa spun pregatitor despre orez. Toata lumea stie ce-i cu el. Am sa vorbesc insa despre utilizarile lui in retele aparute pe blogul asta.

Pentru retetele de orez de tipuri diferite se folosesc tipuri de orez diferite. Cand am sa stiu si explicatiile stiintifice pentru asta probabil ca am sa le scriu aici. Dar, deocamdata…

Risotto

Se foloseste orezul cu bob mediu-mare. Tipul cel mai des intalnit in retetele pe care le-am vazut eu a fost orezul Arborio. Eu folosesc orezul Bob cu Bob – Mare (3,99 lei/kg) sau Colosal (5,15 lei/kg) de la Riso Scotti si sunt multumit de rezultat. Pretul este intre 4,5 si 5,5 lei/kg.  

Retete Asiatice

Se foloseste orezul cu bob lung, cele mai bune sunt considerate Basmati si Jasmine, pentru aroma lor speciala. Sunt mai multe optiuni, folosite de mine de pe piata noastra:

  • Uncle Ben’s – Basmati  (9,55 lei/500 grame). Categoric cel mai bun pe care l-am incercat. Bobul se pastreaza separat si ferm, nu devine lipicios, bobul nu se sparge. E mult mai scump decat celelalte de pe piata, dar prefer sa dau mai mult pe o calitate mai buna a rezultatului final.
  • Riso Scotti – Thai (3,29 lei/500 grame) sau Bob cu Bob – Lung (4,79 lei/kg). La inceput erau OK, dar cam de un an jumate nu am mai reusit sa il prepar cum trebuie. Devine lipicios si boabele se sparg. Avand in vedere ca nu mi s-a intamplat numai mie indraznesc sa spun ca problema este orezul lor. Dar avand in vedere ca e mult mai ieftin decat Uncle Ben’s o sa mai incerc. Deocamdata, nu il recomand.
  • Orez Jasmine nu am vazut deocamdata.

Popularity: 1% [?]