Ei, de asta mi-a fost cel mai frica atunci cand am preparat Bouillabaisse: sa omor homarul. Recunoasc ca nu m-am simtit confortabil… m-am simtit un criminal si am facut totul cu o strangere de inima.

  • Taie-i coada cu un cutit ascutit si greu. Gata, l-ai omorat. El o sa se mai miste, dar in mod normal asa l-ai omorat. Asa scrie la carte.
  • Taie transversal coada in bucati si cu o foarfeca de bucatarie taie-i pe lung pe cochilia lui subtire de sub coada. Astfel vei ajunge mai usor la carnea aceea mai tarziu. Of, cat de usor ar fi de scris in engleza…
  •  Taie-i clestii si inlatura-i articulatiile clestilor. Clestii ii zdrobesti usor cu un ciocan cat sa se sparga un pic.
  • Taie-i antenele si arunca-le
  • Taie-i corpul pe lung, pe jumate.
  • Inlatura orice subtanta de culoare verzuie (ficatul/pancreasul homarului, tomalley in engleza) si sacul gelatinos de langa capul homarului.

Retetele unde aceasta pagina este folositoare:

Popularity: 1% [?]