couscous.jpg

Couscous-ul se face din grau arnaut (asa se traduce in romana “durum wheat”, un tip de grau dur care e folosit de-asemenea pentru paste). Este un ingredient de baza in tarile nord-africane de la Marea Mediterana (Maroc, Tunisia, Algeria,…). Exista mai multe feluri de a fi servit:

  • ca garnitura (sub forma de galusti sau pur si simplu) pentru tocanitele specific nord-africane (legume, peste, pui..) 
  • adaugat la salate
  • utilizat pentru a ingrosa unele supe
  • mixat cu fructe pentru desert

In Bucuresti se gaseste couscous “instant” care poate fi gatit in 5 minute. Singurul loc unde am gasit couscous in Bucuresti este la Delicateria Traiteur la un pret destul de mare (parca 18-20 lei pentru o punga de 500g).

Cum se prepara: Intr-o oala, peste 1¼ cani de apa clocotita (sau de supa daca vrei un gust mai deosebit) si ½ lingurita de sare pune 1 cana de couscous. Acopera cu un capac si lasa-l sa stea 5 minute. Amesteca-l cu o furculita pentru ca boabele sa se separe.

Popularity: 1% [?]