chives.jpgNu stiu mare lucru despre chives. L-am tot vazut prin retete in timpul peregrinarilor mele pe net. Se pare ca e destul de folosit prin vest, dar sincer sa fiu, la ora asta, mi se pare o iarba de fitze. 

La un moment dat am vazut pur si simplu la supermarket si am cumparat… si l-am aruncat ca nu am facut nimic cu el. Apoi am mai cumparat o data… si l-am aruncat. Pana la ora la care scriu aceasta pagina l-am folosit doar o singura data, dar probabil ca o sa incerc sa il folosesc mai des si n-o sa ma mai refer la el astfel (ca e de fitze). Din pacate se gaseste rar si pungulita asta din poza costa cam 5 lei.

Am aflat, intr-un final, ca echivalentul romanesc ar fi arpagic. Si asta mi-a intarit senzatia ca la noi e o iarba de fitze. Am vazut prin restaurante parca vita cu sos de chives. Bineinteles ca nu puteau sa spuna cu sos de arpagic ca li se strepezeau dintii mesenilor doar cand se gandeau si nu comanda nimeni.

Retete care folosesc chives pe blog-ul asta:

Popularity: 4% [?]