Hai baieti, care mai vreti o incalcare scurta a proprietatii private! Ia neamule la bucata incalcarea libertatii de miscare!

Zilele acestea sunt contradictorii. Pe de-o parte asistam la o parada a afisarii spiritului democratic, a votului liber exprimat si a supunerii minoritatii la dorinta majoritatii, iar pe de alta parte asistam cu stupefactie si oroare la o reeditare a “militismelor” ante revolutie.

Proprietatea privata tinde sa ajunga o gluma buna, atunci cand un reprezentant al fortelor de ordine are chef sa te caute in sacosa. Dreptul la libera circulatie ajunge un non-sens atunci cand reprezentantii poporului isi misca limuzinele pe strada.

Nu stiu sa existe legea martiala in Romania, dar nu mai ai voie sa iesi la geam, nu mai ai voie sa circuli pe strada, nu mai ai voie sa respiri in preajma marimilor lumii civilizate.

Desi a trecut o revolutie peste noi, constat ca nu s-a schimbat nimic. In continuare exista oameni ce accepta cu voiosie sa le fie incalcate drepturile elementare. In continuare exista organe ce trec peste orice norma de bun simt in aplicarea unor legi chinuite la nastere. In continuare vocea omului calcat pe suflet este inabusita in uralele aplaudacilor.

Traim intr-o lume psihotica. 1984 este aproape. Se vehiculeaza termenul “anarhisti” aratand niste ciumpalaci tristi si vai de ei. Sunt arestati in numele democratiei si apoi li se da drumul pe usa din dos. Nici macar nu pot avea un cap de acuzare impotriva lor, dar organul face munca preventiva. Termenul este pompos si folosit fara jena de toate canalele media. Se contureaza ura publica impotriva celor care indraznesc sa ia aiba o alta parere. 5 minute de ura baieti!!!

Nu zic ca nu este necesar sa avem acest Summit. Ne-am chinuit multi ani ca natiune tanjind sa lingem si noi ceva blide la masa alesilor. Acum suntem in randul lumii dar am uitat de unde am plecat.

Eu nu vreau sa uit cum era inainte de revolutie. Nu vreau sa uit cum eram scosi la demonstratii spontane, cum eram scosi la curatat rigolele. Nu vreau sa uit cum nu aveai voie sa spui bancuri cu tovarasu’ decat cu voce scazuta si intre cunoscuti. Nu vreau sa uit cum erai luat pe sus fara explicatii si ti se dadea drumul cand considerau ei de cuviinta. Nu vreau sa uit cum nu aveai voie sa iesi din tara. Nu vreau sa uit cum stateam la coada la ratia de ulei, zahar si carne.

Acum ni se scot ochii ca avem libertate (dar numai cand este posibil), ca avem democratie (dar iese cine trebuie), ca avem libertatea de exprimare (dar nu te asculta nimeni), ca avem libertatea de miscare (dar iti trebuie viza), ca putem accede in functii publice (dar nu te primeste nimeni).

S-au schimbat multe e adevarat dar schimbarile au afectat numai mucavaua

Popularity: 2% [?]